martes, 26 de febrero de 2008

TREBALL AMB ADOLESCENTS



Fa gairebé tres anys que es va començar una tasca d’organització i suport dels adolescents de les diverses comunitats de l’EEC. Aquesta tasca es realitza amb la valuosa i imprescindible col·laboració d’un grups de joves de les diferents esglésies locals.

Aquest grup el que pretén és continuar la tasca de formació que realitzen les diferents comunitats amb els nens, quan aquests arriben a l’adolescència, és a dir, des dels 12/13 anys. Com es ben sabut es tracta d’una etapa molt important, en la qual els nens comencen a patir una sèrie de canvis –tant físics com psíquics- força remarcables i és per això que cal continuar amb la seva formació, però emprant unes tècniques ben diferents de quan eren més petits.



En aquesta àrea de treball es vol aconseguir una sèrie d’objectius molt importants com son:

1) Que en aquest espai els nois/as trobin desafiaments per a la seva fe i eines per a respondre a tals reptes.

2) Que els adolescents de les diferents comunitats (IEE-EEC) es coneguin i puguin arribar a fer-se amics i tenir objectius comuns. Això s’intenta aconseguir mitjançant sortides de cap de setmana, reunions conjuntes, campaments d’estiu, etc.

3) Juntament amb el Departament de Música s’intentarà que els joves es vagin incorporant de mica en mica als grups de lloança, corals, grups musicals, etc.

4) Col.laboració puntual en actes conjunts de l’EEC (Cultes units, etc.) i també en actes institucionals com son l’Assemblea anual, Sínode de la IEE, etc., per tal de que coneguin les institucions de l’església i s’hi vagin incorporant.

D’altra banda, el Departament té una segon línea de treball dirigida als pares, als quals vol ajudar perquè es puguin enfrontar amb els problemes i canvis que presenta aquesta etapa de la vida dels seus fills i per això ha preparat diversos sopars-xerrades, en els quals persones qualificades (psicòlegs, mestres, etc.) han tractat temes relacionats amb aquesta qüestió.



No hay comentarios: